Αττική Οδός: Πράσινη απ’ άκρη σ’ άκρη

Η Αττική Οδός έχει ενσωματώσει πλήρως τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης για ένα καλύτερο αύριο. Ο σεβασμός στο περιβάλλον και η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος είναι κυρίαρχοι παράγοντες σε κάθε έκφανση του έργου.

Η Αττική Οδός φροντίζει τα 800.000 δέντρα και θάμνους και τα 78.000 τ.μ. χλοοτάπητα της, σε μια προσπάθεια να αξιοποιήσει τη σπιθαμή πράσινου που υπάρχει στον αυτοκινητόδρομο.

Προστασία του περιβάλλοντος

Η εταιρεία «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» εργάζονται προσπαθώντας να ενσωματώσουν στις δραστηριότητές τους τις καλύτερες δυνατές περιβαλλοντικές πρακτικές, μειώνοντας την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης και λειτουργίας ΗΖ και ανακυκλώνοντας τα απορρίμματα.

Έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες για τη μείωση του θορύβου και έχουν τοποθετηθεί αντιθορυβικά μέτρα. Επίσης, υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα στα ηχοπετάσματα που προστατεύουν τα διερχόμενα πουλιά. Η εταιρεία συνεργάζεται με τον Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ANIMA για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων.

Με τη συμβολή των «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» στην περίθαλψη των αδέσποτων ζώων, στη στείρωση και στη μέριμνα για την υιοθεσία τους, η Αττική Οδός συνεχίζει να συνυπάρχει σε αρμονία με το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.aodos.gr

attiki odos viosimi anaptiksi

δειτε ακομα