ΡΑΣ καλεί την ΟΣΕ και την Hellenic Train σε ακρόαση για το δυστύχημα στα Τέμπη

Η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων (ΡΑΣ) αποφάσισε να καλέσει αμέσως σε ακρόαση τον ΟΣΕ και την Hellenic Train για το φρικτό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη με 57 νεκρούς. Η αυτεπάγγελτη έρευνα διενεργήθηκε από τη Μονάδα Ασφάλειας Σιδηροδρόμων και Διαλειτουργικότητας (ΜΑΣΔ) της ΡΑΣ και επικεντρώθηκε στις παραβάσεις της σιδηροδρομικής νομοθεσίας και τις απαιτήσεις ασφαλείας.

  • Η έρευνα επικεντρώθηκε στον εντοπισμό των παραβάσεων της σιδηροδρομικής νομοθεσίας, καθώς και την αξιολόγηση του συστήματος διαχείρισης ασφαλείας.
  • Οι ερευνητές της ΡΑΣ αξιολόγησαν διάφορα έγγραφα, πληροφορίες, μαρτυρίες και ηχητικά ντοκουμέντα για το προσωπικό του Διαχειριστή Υποδομής και της Σιδηροδρομικής Επιχείρησης.

Το πόρισμα/έκθεση ελέγχου της ΜΑΣΔ υποβλήθηκε στην Ολομέλεια της ΡΑΣ, η οποία αποφάσισε να καλέσει αμέσως σε ακρόαση τον ΟΣΕ και την Hellenic Train, για να εξετάσει τις φερόμενες παραβάσεις των δύο εταιρειών. Τέλος, η απόφαση θα περιλαμβάνει λεπτομέρειες σχετικά με τις παραβάσεις της νομοθεσίας και τα συστήματα ασφαλείας.

Η ΡΑΣ προτείνει πρόταση για διαμόρφωση των απαιτήσεων ασφαλείας των σιδηροδρόμων για την αναβάθμιση του επιπέδου ασφαλείας των σιδηροδρομικών μεταφορών στη χώρα.

δειτε ακομα

δειτε ακομα