Έφηβος στο Μιζούρι πυροβολείται από ιδιοκτήτη σπιτιού μετά από μια σειρά από λάθη

Ένας Αφροαμερικανός έφηβος, ο Ralph Giarla, ηλικίας 16 ετών, σοβαρά τραυματίστηκε από πυρά ιδιοκτήτη σπιτιού στο Μιζούρι όταν πήγε σε λάθος διεύθυνση για να παραλάβει τα αδέλφια του και χτύπησε την πόρτα του.

Το περιστατικό συνέβη στις 10 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, στο Κάνσας Σίτι. Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού τέθηκε υπό κράτηση για 24 ώρες και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να μπορέσει να καταθέσει ο Ralph Giarla και να συλλεχθούν στοιχεία από τη σήμανση.

Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι του 16χρονου

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι όπου έγινε ο πυροβολισμός, φωνάζοντας “Οι ζωές των μαύρων μετρούν”.

Οι γονείς του Ralph Giarla τον είχαν παρακαλέσει να πάει και να παραλάβει τα δίδυμά του αδέλφια από ένα σπίτι στην 115 Terrace αλλά, λόγω κακής σήμανσης, πήγε στο σωστό δρόμο αλλά στη λάθος διεύθυνση, στην 115th Street.

Σύμφωνα με την πολιτειακή νομοθεσία, ένα άτομο δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσει θανατηφόρα βία παρά μόνο εάν έχει λόγο να πιστεύει ότι είναι αναγκαία ώστε να προστατεύσει τον εαυτό του ή κάποιο άλλο άτομο που απειλείται με θάνατο, σοβαρό τραυματισμό ή βίαιο κακούργημα.

Δικηγόροι της οικογένειας του Ralph Giarla απηύθυναν έκκληση για δράση κατά του ιδιοκτήτη που χρειάζεται να αναγνωριστεί και να συλληφθεί.

δειτε ακομα

δειτε ακομα