Κολομβία: Βρέθηκαν ζωντανά τα 4 παιδιά που επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα στη ζούγκλα

Χαρά για όλους είναι το γεγονός ότι τα τέσσερα παιδιά, 13, 9, 4 ετών και 1 έτους, που επέζησαν από το αεροπορικό δυστύχημα στην Κολομβία και περιπλανήθηκαν για 40 ημέρες στη ζούγκλα του Αμαζονίου, βρέθηκαν ζωντανά.

Ο πρόεδρος Γουστάβο Πέτρο επιβεβαίωσε το νέο μέσω Twitter. Οι τέσσερις μικροί αδελφοί βρέθηκαν στον τόπο της συντριβής από ιθαγενείς Αραρακουάρα, ενώ τα μέλη της στρατιωτικής δύναμης τους βοήθησαν να επιβιώσουν στη ζούγκλα.

Τα αδέλφια ήταν μαζί στην πυκνή βλάστηση χωρίς τρόφιμα και αντιμετώπιζαν προβλήματα νερού. Η περιοχή είναι εχθρική, με αυτόχθονες Ουιτότο και μέλη της ένοπλης οργάνωσης ανταρτών FARC που διακόπηκαν πρόσφατα οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις μεταξύ της Κολομβίας και της ELN.

Ο κολομβιανός στρατός δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν τα αδέλφια. Τώρα τα παιδιά βρίσκονται σε καλή κατάσταση και εξετάζονται από γιατρούς.

Το γεγονός ότι τα παιδιά επέζησαν στο άγριο περιβάλλον για σχεδόν 40 ημέρες είναι σε ίσως το απόλυτο παράδειγμα επιβίωσης και θα μείνει στην ιστο

δειτε ακομα

δειτε ακομα